Om oss

Välkommen till Bimas kennel
Birgitta Ruthberg
0176/23 30 75
bibbi.ruthberg@hotmail.com

Vi bor i det vackra Roslagen 2 mil norr om Norrtälje.
Min första kontakt med Bearded Collie blev via en annons i Norrtelje Tidning. Detta var år 1973. Det var Elisabeth Pettersson på Lännaby kennel som annonserade ut valpar. Vi åkte dit för att titta och föll pladask för dessa charmtroll. Eftersom de var leveransklara så blev vi hundägare direkt. Med oss hem hade vi Lännaby Heart (Rosita) e Mystique Of Willowmead U Bifrost Blanchette. Hon blev 17 år.

Min första valpkull hade jag 1978 och där behöll jag en tik som döptes till Ramona.
(e Farmarens Toppen u Lännaby Heart)

Några år senare köpte jag en brun tik Glenlee Golden Zinnia (Rosanna) e Willowmead Black Gold u Glenlee Columbine. Rosanna och jag tävlade lydnad till ett lydnadsdiplom.

I januari 1984 fick jag mitt kennelnamn. På den tiden var man tvungen att avlägga prov för att få kennelnamn. På den tiden hette jag Birgitta Mattsson därav kennelnamnet BIMA.

Ramona fick nu en kull med Mac Ginnie´s Lillanton. Där behöll jag min första hane Bimas Ragtime Larry, han var helt enkelt underbar. Han älskade valpar, lekte med dem och till och med spydde upp mat. Vi tävlade också lydnad. Dessutom behöll jag en tik Rhapsody Lee samägd med Berit Ask.

Rosanna fick valpar med Lännaby Jakob och jag behöll en tik (Bimas Glorious Jasmine (Rinja).

Nästa kull med Rosanna och Larry behöll jag tiken Lightsome Zorita samägd med Solveig Åberg.

Efter några år behöll jag en hane och en tik efter Rosanna och Magicbrook He Hates Jazz, Ztrong Harvey och Zweet Honey, samägd med Berit Ask.

Men däremellan köpte jag Magicbrook Highland Herdsmaid (Ruby) e Chriscaro´s
Norse Conqueror u Potterdale Final Choice.

Honey fick en kull där jag behöll Happy Tosca som tyvärr fick Addisson men ändå levde till hon blev 8 år.

Rubys dotter med Potterdale Playboy Bimas Princess Catie född 1993 blev kvar här. Därefter hade vi hennes dotter Pretty Minous med Movitz Knockout Drop samägd med fam Vonk, Minous dotter Miss Salvia samägd med Cilla Bentzer.

I Salvias kull med Highflying Just A Gigolo
sparade jag Nezzie och Nora-Lee samägd med Berit Ask och i Salvias kull med Skarnbro´s Grand Slam har jag sparat Snowstar Eddie.

I Nezzies kull med Skarnbro´s Magic Mr Magoo ”Theo” har jag sparat Truelove Yackie samägd med Marie och Towe Ring.

Kommentera